Sunday, February 5, 2012

My new home, Paris

    Paris sett i solnedgang fra Louvre
    Le Grand Palais
    Le petit palais

                      Roomies

Ja dere har ventet lenge, og så kom endelig et innlegg halvferskt fra Paris. Dagene har virkelig gått unna med mye å sette seg inn i, derav det fine begrepet "tid er mangelvare". For å gjøre mange store inntrykk kortfattet så blir det noe som dette her:

Vi bor i 7.arrondissement i et nabolag preget av de politiske departementene, med statsministerpalasset som en av nærmeste nabo. Politiet vokter dørene der alle døgnets tider, så sikkerheten er det ingenting å klage på her i strøket. Høyt oppe i fjerde etasje der vi bor er det derimot ikke noe palass, men helt OK for et opphold som dette.

Paris er helt fantastisk å kunne bo i med skjønnhet godt representert på hvert gatehjørne. Men byen er slu, for bak tørr asfalt og grønne plener så er det ISKALDT! Og jeg snakker ikke om fryse litt på nesetippen, her er det bitende kulde som er nesten ikke til å orke. Blant lyse og lette vårklær finnes det kun to ullgensere, om kulden ikke gir seg så får jeg ty til litt shopping. Det av serverdigheter jeg har sett så langt er museet Le Petit Palais der vi lunsjet etter guidet tur langs Champs-Elysse, Musee Rodin som ligger i nabolaget og Les Hôtel des Invalides, kirken der Napoleon er begrave.

Så langt har skolen kun bestått av møter, rebusløp, turer og ost- og vinkveld, så i morgen er første "ordentlige" skoledag. Gleder meg!

No comments:

Post a Comment