Monday, March 26, 2012

Michael Kors, my new best friend

Michael Kors oversized runway watch

For et par makroner siden, så var jeg så heldig å møte på selveste Michael Kors under et butikkbesøk! Og vet ikke du hvem han er sier du? Vel da er det sikker ikke dette bloggen for deg, tror blogger om slitne småbarnsmødre, supermat eller ungdomsskolefyll passer bedre. Mr. Kors er en stor amerikansk designer som driver merker under samme navn med klær og tilbehør som er veldig uptown chic. Han er også fast innventar i dommerpanelet i tvserien Project Runway, sammen med bla Heidi Klum og Nina Garzia.

Vel tilbake til saken. Etter en mer eller mindre skygging av han, så "dultet" Emeline og jeg på han "tilfeldig" ved trappen. Og som amerikanere flest, så var han veldig hyggelig å prate med. I anleding åpning av ny MK-butikk i Düsseldorf så tok han altså svippturen innom Paris. Etter litt smaltalk og noen bilder ønsket vi han farvel, og vi var smule star strucked. I sympati for denne karen dro jeg derfor til brand-storen og fant meg en finfin klokken jeg har ønsket meg en stund.

Saturday, March 24, 2012

Breakfast in the sun




Klassen har hatt langhelg siden torsdag, noe Emeline og jeg feiret med frokost ute i herlig vær. Veldig parisisk altså, når starter man dagen ellers med crêpes salées og quiche (etterfulgt av terte)?

Friday, March 23, 2012

Mulberry



Mulberry Tamara scarf

Nå som gradene bare stiger i Paris, kan ullskjerfene pakkes ned med god samvittighet. Derfor tok jeg turen til Mulberry på jakt etter noe mer vårlig. Da jeg hadde bestemt meg for et blått skjerf i bomull/silke og fikk ekspeditøren til å gjøre det klart mens jeg kikket litt til, så kom den andre bort til meg med et hyggelig spørsmål. Han lurte på om jeg ville være gjest til Mulberry sitt mai-event der kun et fåtall blir invitert, og mente jeg ville passe til deres profil. Ja takk sa jeg...


Sunday, March 18, 2012

Spring fever





Endelig er årstiden her som jeg har purret på i lang tid! Våren har med store steg inntatt Paris med påskeliljer, 20 grader og lette ytterspalgg. At det er kun en liten måned siden da det var iskaldt og grått er ikke til og tro. Denne uken hadde Emeline og jeg ikke annet valg enn å oppsøke det fine været etter skolen. Langs Seinens bredde fant vi plass blant parisere med is og gatemusikanter. Kan man tenke seg noe bedre enn Paris om våren?

Tuesday, March 6, 2012

Viktor & Rolf, the show








Hang sammen med Katey Perry på showet såklart

Altså, det å henge rundt en fashion event er spennende i seg selv, men å faktisk bli invitert er  fantastisk! Gjennom praktikantplassene hos Viktor&Rolf ble Emeline og jeg invitert til å se Fall/winter 12 kolleksjonen i Jardin des Tuileries. Endelig var det vår tur til å gå forbi menneskemassene og kunne komme oss inn på ett av de store showene. I Paris er startprisen på et show under moteuken rundt 3 mill. Showet vi opplevde var nok enda dyrere.

Og hvordan selve showet var? Helt enestående! Temaet for kolleksjonen var månen i den viktorianske midnatten, og alt av musikk, scenografi og uttrykk var velregissert til fingerspissen. Klærne var preget av mye pels, transparente stoffer, gyldene gullfarger, sort, grånyanser og printet pelsmønstre. Hele settingen kan karaktiseres som en estetisk opplevelse. Modellene beveget seg lydløs langs den slyngenede catwalken, mens vakker musikk fra strykere og piano fylte rommet med stemning, akkopagnert av summende presselinser. Det hele endte med en magisk avsluttning hvor den siste modellen forsvant stille oppover catwalken i den gyldene månelyset hvor hun avsluttet i en posisjon og dannet et stillbilde. La grande finale var da selve Viktor og Rolf sakte gled gjennom scenebilde og månen forsvant sakte i natten.

Friday, March 2, 2012

Vip-room




Etter lang dag med henging utenfor diverse moteshow og kjendis-spotting på onsdag, tok vi turen på VIP-Room. Ingen andre enn Redfoo fra LMFAO var invitert for kvelden, noe som gjorde folkemassene utenfor inngangen mer enn store. Etter en stund med trengsel fant jeg og Emeline ut at det kanskje ikke var noe grunn til å bli knuffet og dyttet til mer enn nødvendg, så vi stilte oss opp på invite-inngangen. Foran oss der ble fire jenter avvist pga manglende invitasjon, noe som tok litt motet fra to stakkars studenter. Dermed var vi ikke så høye i hatten da vaktene spurte oss om invitasjon, men med Emelines franske sjarm og mitt ariske utseende så slapp han oss inn, og det gratis.

Kort oppsumert så ble det en veldig bra natt med mye spennende mennesker, vilt show og studentvennlig budsjett.


Thursday, March 1, 2012

Paris Fashion week #2



Det er bare å innse at det ikke er alle visninger som det er mulig å lure seg inn på. Derfor valgte Emeline og jeg kun å henge litt utenfor Rochas sin visning på Le Grand Palais. Og dette var absolutt ingen bomtur, for her kom vi bare centimeter fra f.eks Olivia Palermo, Scott Schuman, Hanneli Mustaparta, Anna Dello Russo.