Friday, June 29, 2012

Wednesday, June 27, 2012

Tour de l'Eiffel



Silent in the night she stands there, the precious sparkeling gem of Paris

Tuesday, June 19, 2012

A & FITCH


1. Image: Sollis

Sunday, June 17, 2012

Bye bye Paris



Etter over fire fantastiske måneder i Paris, ble hjemreisen til Norge en realitet jeg har prøvd å holde på avstand så godt jeg kunne. Og selv om jeg valgte å være tre uker lengre etter at skole var ferdig, så var det nesten ikke nok. Den siste tiden har det gått unna med å få gjort alt på to-do listen, og heldigvis ble mye gjort! Hjemreise er også et synonym med pakking, og ikke helt problemfritt for meg med min, ja la oss si store handleglede. Men etter mye sortering, vakumposer og organisering så klarte jeg å pakke ned mine fire måneder i fire kofferter og håndbagasje.

Og om det var ill å reise hjem? JA! Det hjalp ikke akkurat at jeg ble møtt av det man ville kalle steriotypiske høylytte og smakløse nordmenn på flyplassen, men også tidenes mest irriterende og overhygglige flyvertinne med dialekt fra Bodø som ikke hadde noe problem med å smake på det franske godteriet mitt. Uansett, jeg er nå trygt hjemme på norsk jord. Og flere innlegg om Paris står i kø, så bloggen lever  i beste (parisiske) velgående.

After my four fantastic months in Paris, my plane-ticket said sadly "going home to Norway" again. Eventhough I stayed for three more weeks after graduation, it wasn't enough time to do everything I've wanted to do, inspite of I managed to experience many things on my list during the additional weeks. And if it wasn't bad enough to think of leaving Paris, I had to pack my whole life here. So after hours with packing, I managed to fill four suitcases and handluggage . Oh Lord. However, just because I'm safe and sound in Norway again, doesn't it mean that the blog is finnished. I've more posts about Paris and my life there. Stay tuned!

Wednesday, June 13, 2012

Emporio Armani Caffè



I genuint italiensk design har Giorgo Armani videreført konseptet sitt fra klær, kosmetikk og interiør, til nå også spisesteder. I Saint-Germain Des Près området ligger det stilsikre stedet med overvekt av sorte blank overflater, brente jordfarger og dempet belysning i innredningen. Lekkert. Armani er stedet for kaffe, lunsj, et glass vin eller tiramisu. Sistnevnte er også i følge moren min en av de bedre hun har smakt, hvor til og med koppen er laget av mørk sjokolade. Men ikke la deg bli for overivrig og tro at asjetten er laget av hvit sjokolade...

After being in the fashion business for a long time, Giorgio Armani has expanded his universe to cosmetics, interior design and at least, restaurants. In the 6th arrondissement in Paris is the place located, decorated in clean and masculine Armani style. Well done. People come here to have a coffee, lunch or the tiramisu cake that is to die for.

Tuesday, June 12, 2012

L'église Saint-Sulpice






My favourite church in Paris, and the fountain outside is so beautiful.

Monday, June 11, 2012

Cafe la Bucherie



Det jeg tenker på som en drink er som regel et lite cocktailglass pyntet med et cocktailbær. Det var absolutt ikke tilfellet forrige søndag, hvor vi skulle nyte en drink på Cafe la Bucherie etter et bedre måltid. Mitt besøk og jeg valgte drinker som egentlig var ment for å dele, men til servitørens store undring ville vi ha en "drink for to" til oss begge. Med andre ord så drakk jeg for to og fikk servert en "fiskebolle" på 75cl med fyverkeri, og som om ikke det var nok så fløyt et champagneglass oppi. Allikevel vet jeg ikke hva som var det verste, at den kostet bare 20€ eller at den er mindre på bildene enn i virkeligheten. I Cougertown finnes kanskje Big Joe, men jeg var mer enn fornøyd med min franske Grand Pierre...

Last Sunday, my friend and I went to Cafe la Bucherie for some drinks. Or should I say, both of us ordered a "sharedrink for two" which meant I drank for two, ha-ha. Super fun, cheap (only 20€) and delicious!

Sunday, June 10, 2012

At Starbucks


There's nothing like having a moment on my own, drinking something refreshing and reading magazines. Everyday happiness

Saturday, June 9, 2012

Sunday Market





Hver søndag er det markedsdag mange steder i Paris hvor alt fra økologiske grønnsaker, oster og fisk til dyr og smykker. Forrige søndag dro jeg derfor til markedet ved Notre Dame hvor de solgte blomster i alle regnbuensfarger, fisker, eksotiske fugler av alle slag og kaniner kunne bli din for den nette sum av 5 euro per stykk. Og om jeg kunne tenkt meg en? Faktisk hadde jeg fyllt hele kofferten opp om den ikke allerede var full.

Friday, June 8, 2012

Nike Lunarglide 3




Utvalget i Paris er det ingenting å si på, og på Nike fant jeg de perfekte løpeskoene. Lunarglide 3 gir føttene vinger og matches best med området rundt Eiffeltårnet som arena.

Thursday, June 7, 2012

La Seine



Ralph's... again




Nok et velsmakende besøk på Ralph's. Og som alltid var service, mat og atmosfæren i ypperste klasse. Nok en gang gikk jeg i fellen ved at jeg ble altfor mett av hovedretten, og desserten ble en kamp for å spise opp. Men hvem kan ikke motstå amerikansk brownies og hjemmelaget is? Som avsluttning på en hyggelig kveld, kom også sølvfat med karamelisert popcorn på bordet som en liten overraskelse. Ralph's vet å spille de riktige kortene!

Tuesday, June 5, 2012

La Défense




Etter en liten metrotur vestover i Paris så er man plutselig i en ny verden. La Défense er business og finansområdet med moderne arkitektur og travle menn i dress. På dette området finnes også en moderne versjon av L'arc de Trioph, med en størrelse som kan romme selve Notre Dame inni buen sin. Imponerende!

Sunday, June 3, 2012

Helmut Newton





Ettersom jeg har stor interesse for kunst og design, ble turen lagt til Helmut Newtons fotoutstilling på Le Grand Palais i går. Selv om malerier er lett å la seg beundre av, så blir jeg virkelig facsinert av fotokunst og evnen til å fange en stemning! Utstillingen var preget av mye nakenhet og kropper, men det er helt utrolig hvor estetisk vakkert det kan være når det gjøres riktig. I tillegg var det bilder fra reklame, mote og kultur -og samfunnspersonligheter. Selv om mange av bildene var tatt på 60, 70 og 80-tallet bar de preg av modernitet og kunne like godt vært tatt i dag.  En fantastisk utsilling med andre ord.

Saturday, June 2, 2012

Le Lido






Kabaretshow på Le Lido etterfulgt av drinker på mitt elskede hotell Le Meurice =  torsdager slik de burde være.