Wednesday, May 30, 2012

L'arc de Triomphe





Taket på Triumfbuen er stedet om man ønsker storslott utsikt over hele Paris! I motsetning til Eiffeltårnet er det mindre trapper å gå i, mindre kø og mindre mennesker generelt, men utsikten er nesten like flott. Selv om man ikke er opp i den største høyden, finner man på et vis litt ro der oppe fra storbystress og biltrafikk blir nærmest behagelig summelyd i bakgrunn. I et tåplig forsøk på å komme gratis inn, prøvde vi å snakke på kjempe dårlig engelsk og si vi var studenter. Men ikke nok med at det ikke gikk, jeg presterte i å si "one ticket for the Eiffel tower, please". Er det mulig...

Tuesday, May 29, 2012

Off to the hairstylist



Chandeliers, red carpet and gold. I'm really excited to try out this place today!

Monday, May 28, 2012

Saturday love

1. Pancakebreakfast with fresh fruit and chocolate

 2. Champs Elysee during sunset

 3. Seinen

4. Pont des arts/ the love bridge

La Vallée outlet



Fredag forrige uke gikk turen til outletet La Vallée utenfor Paris. Etter en halvtimes togtur var man plutselig ikke lengre i folketrange Paris, men i en hyggelig liten provinsby. På stedet fantes det masse av spisesteder, stort kjøpesenter, akvariet og så klart outleten. Været var det heller ingenting å si på, så med deilig sol ruslet vi mellom alle de fine butikkene, med enda finere priser. Når det er minimum 33% rabatt på kvalitetsprodukter fra de store motehusene, så er det ingen grunn til å furte! Diverse treningstøy fra Nike og club-blazer og undertøy fra Hackett fant veien til mine poser. Fornøyd.

Da outletet stengte gikk turen videre til kjøpesenteret og det gigantiske hypermarkedet der. Definisjonen av hypermarked kan ikke forklares før man har besøkt der vi var. Utvalget var helt enormt av produkter og merker, og å si at yoghurt eller vinhyllene var på lengde med Champs Elysee er ingen overdrivelse. Jo kanskje litt, men en stakkars nordmann kan jo bli helt svimeslått når man skal velge mellom hundrevis av merker for en enkel pakke med frokostblanding. Tiden i matmylderet gikk veldig fort, og plutselig hadde vi vært der 2t15min, for å være nøyaktig. Slitne etter en lang dag trasket vi med lange armer og tungeposer mot toget, noen kroner fattigere men også noen opplevelser rikere!

Last Friday, we went to the outlet village La Vallée to do some shopping. And who dosen't love to get 33% or more discount on good brands? I certainly got some great workout pieces from Nike and a country club blazer and underwear from the british brand Hackett. So happy!

Sunday, May 27, 2012

Hotel Raphael Paris







J'adore Paris! Etter en periode med regn så har sommer, sol og varme endelig ankommet byen.  I går ble nok et punkt på to-do listen, da Emeline og jeg besøkte takterrassen på luksushotellet, Rapahel. Gjennom gangene med store blomsteroppsatser og rokokkomøbler fant vi var vei til syvende etasje med sin egen roofgarden. Med fantastisk utsikt og vær, hadde vi funnet en oase omkranset av roser, oppstammede trær og busker. På et øyeblikk forsvant storbyens kaos, og ble erstattet med ro i idylliske omgivelser og blomsterdufter. I liket med luksusgraden var også prisene høye, men hva annet er å forvente når man fikk oppleve en bit av himmelen på jord?

Thursday, May 24, 2012

Graduation party




Briller fra Mulberry goodiebagen, ingen vors uten

Forrige fredag var omsider Gateway college studiestiden ved sin veis ende. Etter 3,5 måneder med forelesninger, case innleveringer, mye lesing og sist men ikke minst fem krevende eksamener overstått, kunne jeg endelig si sommerferie! På dagen gjorde jeg den siste innspurten med eksamen i fransk muntlig, noe som resulterte i en B. Fornøyd kan man si. Videre på kvelden hadde Emeline og jeg et innholdsrikt lite tomanns-vors i leiligheten, og dro til slutt på maskeradefest på en båt hvor vi feiret skolefri.Om jeg reiser hjem av den grunn? Nei, nå er tiden for opplevelser tilbake og blir ut til begynnelsen av juni.

C'est la vie mes amis!


Having had my last exam last friday, there was time finally to have a graduation party after 3,5 months with classes, cases and not at least the five exams the previous weeks! It's really nice to have time to do whatever my heart desires in this beautiful city, and fortunately I don't go back to Norway before the beginning of  June. 

Monday, May 21, 2012

Mulberry event







Noen ganger er det bare nødvendig å komme seg litt vekk fra bøkene i en hektisk eksamensperiode, og benytte Paris for hva den er god for. Derfor dro jeg for noen helger siden til Mulberrys mai-event som jeg var invitert til med Emeline. I likhet med temaet for summer 2012, var også butikken gjort om til en scene fra Brighton Pier. Mengden med ballongdyr var det ingenting å si på, og barnet i meg våknet da klo-maskinen var fylt opp med bamser og det mest interessante, gaver fra Mulberry. Jeg var nok ute av trening, for ble nok ingen premie på meg... Som plaster på såret fikk vi heldigvis goodiebag da. Ved inngangen stod også en iskrem-mann velplassert  med deilig is og det tok ikke lang tid etter før kelnere med champagne og bringbærbrus på sølvfat. Foruten de søte fristelsene, var det heller ikke noe problem å finne noe man hadde lyst på. En Piccadilly-bag ropte på meg flere ganger, og Emeline måtte fjernes fra en meduim Alexa med makt. Alt i alt var det en veldig morsom dag!

A few weekends ago, Emeline and I went to the Mulberrys May-event that I was invited to. Eventhough I had to read with reagards to my exams, it was a nice way to get som new energy and input! Just like the summer'12 theme, the store screamed "fun fun fun" with the Brighton Pier stuff like baloonanimals everywere, gift machine,  ice cream, candy, champagne and colours of mint, yellow and pink. And besides the sweet temptations, the Piccadilly bag wasn't easy to leave behinde!

Sunday, May 20, 2012

Independence Day of Norway, May 17th






Når man som nordmann bor i utlandet, finnes det alltid noen som får tankene til å gå tilbake til moderlandet og de norske tradisjonene. Å være i Paris på en dag som 17 mai er nettopp en slik ting. MEN; for å være helt ærlig så har jeg vel aldri vært noen 17 mai feiringsfanatiker, hvor jeg selv som barn var den første som ville ut av barnetoget. Forutenom russetoget i fjor, så har mitt nærvær ikke vært til stedet i hverken tog på ungsomskolen eller vgs. Jeg har nok vært litt for mye utenfor landegrensen, for mye internasjonal reising er vel kanskje ikke for bra det heller.

Allikevel så må jeg innrømme at en liten pølse og vaffelspisende nordmann med mariusgenser våknet i meg da jeg så feststemte mennesker pyntet i bunad med flagg! Tror det var kombinasjonen av at det hverken var for mye eller for lite feiring, akkurat passe.

Dagen startet med deilig 17.mai frokost, direktesending fra toget i Oslo og nydelig maivær. (Eller rettere sagt, frokostblanding med et youtube klipp fra 17.mai i fjor og litt grått vær egentlig.) Videre gikk turen til en liten by utenfor Paris hvor nordmenn fra distriktet samlet seg for feiring! Etter toget, masjerte vi ned til sjømannskirken hvor det var gjort i stand til hagefest. Det var et veldig hyggelig arrangement, og spennende å snakke med andre norske som bor permanent i Frankrike. Fintfolk var det heller ikke mangel på, med både Thorbjørn Jagland og den norske ambasadøren til stedet. Og dagens kanskje viktigste element var på plass som gjorde dagen til et bedre sted, norske vaffler!

On Thursday, it was the Independence Day of Norway! Usually I'm not so into the celebration like most norwegians do. Maybe I've been to much abrod traveling, ha-ha. But in a matter of fact, being norwegian in Paris on this day felt a little bit special to me. To see the flags and national costumes all around was very nice. After the "parade", all the norwegians went to the norwegian seamens church to celebrate with a gardenparty. And like allways, norwegian waffels made my day!

Saturday, May 19, 2012

Yves Saint Laurent






YSL Square Leopard Print Scarf in Dark Grey and Black

Tuesday, May 15, 2012

Grocery shopping




Got the pictures from Emeline, also known as my roomie/photographer/alarm clock/ humble servant/cheap peach-wine drinking partner/translater... etc

Oh happy day

You got to love the view from the hallway on a day like that

I går hadde jeg eksamen i markedsføring, så nå er der bare fransk muntligeksamen igjen på fredag! Det skal bli herlig å kunne bruke resten av oppoldet på å gjennomføre alle tingene på listen min. Disse månedene har gått altfor fort, så mye å gjøre og så liten tid. Selv om jeg har oppevd mye jeg ønsket er det fortsatt et par ting igjen som;

  • Stå på toppen av Triumfuen
  • LaValle outlet
  • Takterrassen på hotell Raphael
  • Luxembourg hagen, Boulogne parken
  • Spise på Il Settimo (restaurenten rett over gaten, men som hele tiden blir nedprioritert)
  • Båttur på Seinen på dagen, middag om aftenen
  • Drink på toppen av Montparnasse
  • Cabaret show
  • Forestilling i Opera Garnier
  • Smake på resten av dessertkartet på Ralph's
  • ++
Noen flere gode forsalg fra dere?
     
 


Wednesday, May 9, 2012

Cafe de Flore




Like sikkert som det blir grønt på trærne, hører også eksamenstid med på våren. Den siste tiden har jeg stort sett blitt observert med nesen plantet i en bok, eller rettere sagt seks bøker for å være korrekt. Heldigvis er både eksamen i organisasjonsfag og moteledelse unnagjort med god samvitting, så nå har jeg kun igjen eksamen i markedsføring og to eksamener i fransk. Det skal bli herlig å snart kunne oppleve Paris litt mer enn turen til matbutikken for å kjøpe energidrikk.

Allikevel tok Emeline og jeg en liten tur på Cafe de Flore for å feire to krevende eksamener vel overstått med avkjølt vin og dessert! Ville jo bare blitt dumt å ikke ta seg en pause, når jeg først måtte innom Ralph Lauren for å hente en skjorte hos sydamen der...

At the moment, I'm super buzzy with all my exams. During the last week I've been reading more or less all the time for all my five exams. Luckly, I'm now finished with organazional theory and fashion managment so there're only french oral and written, and marketng left. Therefore went  Emeline and  me today to "celebrate" at the Cafe de Flore, super nice to have a moment without studying. I also had to pick up my new oxford from Ralph Laurens tailor, so there was no excuse to not take a break.

Monday, May 7, 2012